Serva bilen på en bilverkstad i Märsta

En bil måste regelbundet servas på en bilverkstad för att den ska förbli säker. Men hur ofta måste man egentligen lämna in bilen på verkstad i Märsta?

Hur ofta och när man ska lämna in bilen på service beror på märke och årsmodell. I bilens servicebok kan man se när det är dags. Där har biltillverkaren noga angett när bilen ska servas och vad som ska göras. Kör man inte så mycket brukar det räcka med årsservice.

Men kör man långa sträckor och kanske även använder bilen i jobbet kan man behöva serva bilen oftare. Det är viktigt att man följer instruktionerna i serviceboken och lämnar in bilen på en bilverkstad när man ska. Missar man service eller utför den för sent kan bilförsäkringen sluta att gälla. Men bilen tappar också i värde eftersom den slits mer vid utebliven service.

Vilken bilverkstad är billigast?

Hur mycket det kostar att serva bilen på en bilverkstad i Märsta beror på hur mycket som ska göras. Men priserna kan också variera mellan olika verkstäder och det kan löna sig att jämföra priser. Nästan alltid är de stora märkesverkstäderna dyrast. Också de verkstäder som ligger mitt inne i stan brukar kosta mer eftersom de troligtvis har en högre hyra.

När man sedan lämnar in sin bil på service får man inte glömma att ta med serviceboken så att man får de stämplar man ska ha. Men det blir också lättare för mekanikern att se vad som ska göras. Det händer att fel upptäcks på bilen vid service. Innan bilen repareras ska bilverkstaden meddela hur mycket det kommer att kosta.