Bilskrot i Trollhättan är bra för miljön

Det är viktigt att skrota din bil på en professionell bilskrot. På vissa ställen i Trollhättan kan de också hämta bilen åt dig. Bra för både miljö och plånbok.

Din bil har gett dig många möjligheter. Kanske har du både pendlat till jobbet och åkt på bilsemester. Din bil har rullat många mil, och förhoppningsvis har ni haft en hel del roliga stunder tillsammans. Men säg den lycka som varar för evigt. En dag slutar motorn brumma, och hjulen stannar för sista gången.

När din bil har kört sina sista mil behöver den tas om hand. Delar kan återvinnas eller få nytt liv på annat håll. På en bilskrot i Trollhättan tas din gamla kamrat hand om på bästa sätt. Delar som kan användas till andra bilar eller återvinnas plockas bort, farliga ämnen hanteras på rätt sätt och din bil leds till sista vilan.

En bilskrot tar hand om bilen

Om din bil går sönder och bara blir stående i ett garage eller på en uppfart kan den tyvärr bli en miljöfara. Farliga vätskor kan läcka ut och sprida sig i marken, samtidigt som rostpartiklar och gammal lack och färg kan hamna i jorden. På en bilskrot i Trollhättan förhindras liknande situationer, och miljön skyddas.

Även om din bil inte var en älskad familjemedlem utan kanske mest krånglade och gav dig huvudbry, behöver den skrotas på ett korrekt vis. Den kan både användas till reservdelar och återvinnas. Metall kan till exempel smältas ner igen och bli en ny bildel, eller kanske en konservburk. Läs vidare om hur du kan skrota din bil här: bilskrottrollhättan.se