Bilskrot Stockholm – smidigt och enkelt att skrota bilen

Dags att skrota bilen i Stockholm? Att en bil har en begränsad livslängd är de flesta mer än väl medvetna om. Bilen kan vara gammal, bilen kan ha reparationskostnader som vida överskrider värdet på den och man kan exempelvis ha krockat och få en rekommendation av försäkringsbolaget att det är bättre att skrota än att laga bilen. Oavsett vilket så är det viktigt att detta sker på rätt sätt. Genom att lämna bilen till en auktoriserad bilskrot i Stockholm så får du en garanti på att din bil skrotas i enlighet med de lagar och regler som finns.

Att besöka en bilskrot i Stockholm innebär att du får en väldigt smidig process framför dig. Du lämnar in din bil – resten sköter den utbildade personalen som börjar med att tömma bilen på alla vätskor och kemikalier.

Därefter så sker en demontering där bilen alla detaljer och material sorteras upp. Metall kan exempelvis återvinnas genom nedsmältning och användas för tillverkning av nya bilar. Plast och annat kan å sin sida sorteras på ett sätt som orsakar minimal skada på vår miljö. Detta medan exempelvis vissa bildelar – däck, exempelvis – kan säljas vidare till bra priser.

Bidra till ett kretslopp genom en bilskrot i Stockholm

Genom att lämna bilen till en bilskrot i Stockholm så bidrar du till ett positivt kretslopp. Och, det kostar heller ingenting att lämna in bilen i fråga. Däremot kan du få betala en ringa kostnad om du vill ha din bil hämtad – och där kan en summa, mellan tummen och pekfingret, ligga på runt 500 kronor. Det du ska tänka på är att A) ha med giltig legitimation och B) ett ägarbevis i form av ett registreringsbevis 2 till den bilskrot i Stockholm du väljer. Nästa steg? Varför inte titta efter en ny bil?

Mer information om bilskrot kan du hitta på: bilskrotstockholm.nu