Skrota inte en defekt bil när du kan sälja den

Var inte så snabb med att skrota din bil bara för att den är defekt. Varför inte få ut en slant för den och faktiskt sälja den istället. Det finns de som köper.

Liv var otroligt ledsen, hon hade haft sitt körkort i två år och köpt en bil redan innan hon tog körkortet. Den bilen hade verkligen varit en pärla, startade i ur och skur. Nu bara stod den på uppfarten och tog plats. En annan förare hade kört rätt in i henne. Som tur var fick Liv inga skador, men bilen däremot, den var skrot. 

Det var svårt att skiljas från bilen, så Liv hade sparat den i förhoppning om att den gick att laga. Men efter månader då den bara stått i vägen, så fick hon bita i det sura äpplet. Hon fick skrota den. När hon sökte efter bilskrotar fick hon upp ett annat förslag: “Till oss kan du sälja en defekt bil.” Det där lät som något. 

Liv tog kontakt med företaget som visade sig vara en bilhandlare. De berättade att de köpte in alla slags bilar, oavsett om de inte gick att starta, eller om de var krockskadade. De gjorde en värdering av bilen och om hon godkände den, så köpte de bilen. 

De hämtar defekt bil som ska säljas 

För Liv lät allt detta otroligt bra. Hon var fortfarande ledsen över att bilen inte gick att fixa till. Men hon hade aldrig trott att hon skulle få betalt för den. Det här med att transportera bort bilen själv, var inget Liv kunde. Hon hade ingen biltrailer och även om hon kunde hyra en, så var hon inte bekväm med det. 

De som skulle köpa hennes bil kunde även hämta den, så hon behövde inte ens tänka på det. Detta var ett otroligt smidigt sätt för henne att bli av med bilen som numera bara stod och tog plats. 

Samtidigt fick hon en slant för den, mer än vad hon hade trott. Nu skulle Liv bara hitta en annan bil, vilket tydligen bilhandlaren också kunde hjälpa till med.

Mer information samt tips om hur du kan sälja defekta bilar kan du hitta på webbplats: vihämtarbilen.se