Miljövänlig biltvätt i Helsingborg

Börjar det bli dags att uppsöka en biltvätt i Helsingborg? En ren bil är betydligt roligare att köra än en smutsig, men rör det sig om en företagsbil, kan en smutsig bil innebära dålig reklam.

Den smuts som sätter sig på bilen innehåller ofta tungmetaller och oljerester. Därför ska man inte tvätta bilen hemma utan på en biltvätt där smutsvattnet tas tillvara och renas innan det släpps ut. Men det är viktigt att man väljer en biltvätt som använder sig av svanenmärkta produkter som inte skadar miljön.

Hur ofta man måste tvätta bilen beror på hur mycket man kör, men också var och hur väglaget ser ut. Vintertid då vägarna ofta saltas kan man behöva tvätta bilen lite oftare. Vägsalt som fastnar på bilen sliter på lacken men också underredet, vilket gör att den åldras i förtid.

Det många inte tänker på är att en ren bil också är mer trafiksäker än en smutsig, eftersom den syns bättre. Så för en säkrare bilfärd gör man bäst i att hålla bilen ren och fräsch.

Biltvätt anpassad efter bilens behov

Att tvätta bilen är kanske inte det roligaste men för att underlätta kan man välja en biltvätt i Helsingborg med personlig service och bra öppettider, även på helgerna. Bra är om biltvätten erbjuder olika typer av tvättprogram, men även extratjänster som exempelvis polering och luktsanering. Då kan bilen få exakt den omvårdnad som den behöver. Vissa biltvättar tar även hand om sina kunder och erbjuder både gratis kaffe och wifi i bekväma fåtöljer medan man väntar. Mer om biltvätt på denna webbsida: biltvätthelsingborg.nu