Sälja gammal bil på Lidingö

Att byta bil är inget ovanligt. Den gamla kan ha blivit för gammal, för liten eller för stor. Vill man sälja bil på Lidingö kan man samtidigt köpa en ny.

Det här var första gången som han sett bilfirman som låg på vid sidan av vägen. Nyfiket svängde han av och åkte in på företagets parkering. Han hade blivit färdig tidigare på jobbet så det passade bra. Han såg information som berättade att den här bilfirman köpte och sålde bilar. Vilken smart idé. 

Trots att barnen var utflugna sedan ett år tillbaka hade han inte vant sig vid att han faktiskt hade tid att göra spontana saker. Väl inne i hallen frågade en försäljare om han ville ha någon hjälp men han tackade nej. Just nu ville han bara låtsas shoppa lite. Ta reda på vad de hade och drömma en smula.

Han gick runt och tittade på de blankpolerade bilarna och läste information om var och en av dem. Även om han nyss tackat nej till hjälp kom han på sig själv med att gå fram till försäljaren och fråga hur det fungerade när de utvärderade bilar och köpte dem av sina kunder.

Frun ville också sälja bil

När de åt middag berättade han för frun om sitt besök på bilfirman. Det var faktiskt hon som först lade fram förslaget. Nu när barnen var utflugna behövde de inte längre den stora bilen. Varför inte se hur mycket de kunde få för den på bilfirman och kanske byta ut den mot en nyare och billigare.

De bestämde sig för att fundera några dagar och sedan ta upp frågan igen. När dagarna gått var båda fortfarande intresserade av att sälja bil på Lidingö. Nästa lediga dag åkte de till bilfirman tillsammans för att se hur en värdering skulle gå till. Som tur var var det stilla där just då och de kunde titta på bilen med detsamma.

Det skulle ta en stund så de kunde passa på att titta på bilar. De blev snabbt uppslukade av drömmar och innan de visste ordet av var värderingen klar och de hade hittat en ny bil. Värderingen gav dem nästan hela summan som behövdes för den lilla bilen. Det avgjorde saken och affären gjordes på plats.